Sådan sparer du op med Better Globe

– både for andre, din familie og dig selv

Så nemt er det

Der er ganske enkelt at spare op med Better Globe, da de kun har 2 produkter.
Man kan købe træer enkeltvis for € 17 (ca. kr. 127,- ) eller donationspakker for € 53 (ca. kr. 400,-)

Hvert træ du ejer giver dig et totalt afkast € 208,25 (ca. kr. 1.500,-). Alle træer du køber i indeværende år giver afkast allerede fra år 5. I perioden inden bliver træet sået og plantet ud. Fra og med år 5, kan der høstes fra cash crop træerne. (BG planter nemlig også træer der giver afgrøder = cash crop) Samtidig sælger de planter fra planteskolen, hvilket også indgår som en del af dit afkast. BG er verdens største producent af Mukau træer og det er herfra at du får dit årlige afkast.

Fra og med år 5 og til og med år 19 udbetales 15% årligt, dvs. € 2,55 per træ du ejer.

Investeringen giver et forventet afkast 13,4%  

Det er vigtigt at du er opmærksom på at Better Globe giver et forventet, ikke garanteret afkast.

Spar op på månedsbasis 

Mit råd er, at automatisere din opsparing. Hos BG er det let at sætte opsparingen på autopilot. Der er ikke noget minimum krav og heller ikke noget maximalt antal. Da afkastet er bestemt på forhånd, er det enkelt at beregne hvor mange træer man skal købe i forhold til ønsket afkast.

Jeg har en excel fil jeg selv bruger til at beregne hvordan min opsparing med BG udvikler sig.
Hvis du vil have denne fil, kan du sende en mail til mig på sfk@passivindkomst.nu

Vil du købe mange træer (over 500) så har jeg før lykkedes at få et godt tilbud, det er ingen garanti, men kontakt mig, så kan jeg gøre et forsøg.

Det bedste tilbud er den kampagne som Better Globe kører, som giver 20 ekstra træer (bonustræer) hvis du køber 1 donationspakke og 10 træer om måneden, altså totalt 12 donationspakker og 120 træer årligt. På den måde køber 144 træer men får 20 ekstra træer, så du har totalt 164 træer årligt som giver dig afkast, samtidigt med at du bidrager mere med velgørenhed.

Donationspakkerne

I donationspakken indgår:

  • 4 træer, hvoraf du ejer og får afkast af 2 af dem. De andre to skænkes til de lokale outgrowers, skoler eller organisationer.
  • 500 l. drikkevand
  • € 1,5 til finansiering af mikrolånsbanken
  • € 1,5 til Child Africa, som bygger og renoverer skoler for pengene

Totalt betyder det at € 19 af de € 53 skænkes til velgørenhed.

Få overblik over din investering

Det er en månedsopsparing på ca. kr. 1.600,- (ca. kr. 20.000,- Årligt). Det giver dig et forventet afkast på ca. kr. 256.000,-. Laver du denne opsparing årligt fra år 2018 og frem, ser det forventede afkast således ud:

Dette er starten på en pengemaskine, hvor du geninvesterer det årlige afkast og lever af overskuddet. Efter bare 10 år når du break-even og behøver ikke længere tilføje kapital hver måned, for at holde maskinen kørende.

Har kunderne fået udbetalt afkastet som forventet?

Ja, al afkast er blevet udbetalt som planlagt siden 2010 (de første kunder har købt træer siden 2006). Jeg købte selv mine første træer i 2014, hvilket gør at jeg fik min første udbetaling den 27. november 2018. Endelig ?!

Risikoen ved at spare op i træer

Risikoen ved at spare op i træer

Better Globe har eksisteret i 13 år. De første kunder begyndte at købe træer i 2006 og alle udbetalinger er sket som planlagt siden 2010 (5. år efter de første træer blev solgt). Selv om det har fungeret i 12 år, og alle kunder har fået deres afkast udbetalt som planlagt, er der ingen garantier for, at det vil fungere i fremtiden. Selvfølgelig ikke. Så for at være meget klar:

  • Better Globe giver ingen garantier. Det er altså et forventet og ikke et garanteret afkast.
  • Du kan miste hele dit kapital.
  • Antag at pengene er låst i 20 år.
  • Det er en opsparing med en høj risikoprofil sammenlignet med f.eks. de passive index fonde (som jeg er stor fan af).

Generelle risici

Der er nogle generelle risici i alle investeringer, de fleste er de samme og de gælder dermed også for Better Globe, men er ikke unikke for Better Globe. Dem kan du læse til højre på siden.

Men hvis jeg skal være lidt mere konkret med hvad JEG (altså min mening, baseret på, at jeg har en ret stor andel af mine egne penge placeret i træer) ser som den konkrete risiko i Better Globe, så kan du læse det her.

Du, og kun du, kan afgøre, om du tror på Better Globes forretningsgrundlag og vision, og om det forventede afkast lever op til den risiko, du er villig til at tage.

 

“Time will eighter promote you or expose you”

Det er virkelig tilfældet med Better Globe. Man har over 12 års historie, hvor alle løfter er blevet holdt, og pr. definition er skovinvesteringer langsigtede. Der er derfor ikke behov for at stresse sig ind i denne investering. Der er ikke nogen “eneste mulighed”, og der er heller ikke noget hype omkring Better Globe.

“Det lyder for godt for at være sandt“

Det har jeg hørt mange gange, og heldigvis har jeg lært at sige til mig selv, at “lyder det for godt til at være sandt, så fortjener det, i det mindste at jeg kigger på det.” Hør selv hvor irrationelt det lyder, at man skulle have mindre interesse i at kigge på noget der lyder rigtigt godt….

Min risikovurdering

Jeg har selv vurderet, at når man sammenligner afkastet på 13,4% med Better Globe, med et afkast på aktier og fonde på 8%, så er der en risiko-premie på 5,4%. Det synes jeg er en helt rimelig risikopremie og den betyder jo at 17€ investeret i Better Globe i 20 år bliver til 208,25€. De samme 17€ investeret i en fond med 8% afkast i en periode på 20 år, bliver til 79€. Så derfor vælger jeg at investere en del af min portefølge i Better Globe.

Mit råd til dig, der overvejer at købe træer gennem Better Globe, er det samme som alle andre ting du er interesseret i; køb en observationspost. Det betyder, køb træer for et mindre beløb. Ikke mere end du er komfortabel med uden helt at forstå investeringen, men nok til at du får et kundenummer (det rækker med 1 træ), kan kigge i din back office og sætte dig mere ind i Better Globe. Jeg ved fra mig selv, at har jeg ikke selv penge i en investering, glemmer jeg hurtigt alt om den.

Er du meget usikker/utryg, så lad være!

Dr. Dennis Garrity om Better Globes arbejde i Kenya

Indholdet af denne hjemmeside skal ikke betragtes som økonomisk rådgivning men inspiration alene.

Friokonomi.dk påtager sig intet ansvar for eventuelle tab, omkostninger eller andre konsekvenser, der måtte opstå gennem handlinger taget ud fra indholdet af webstedet.

På Friokonomi.dk kan du finde annoncelinks til produkter, jeg anbefaler og/eller bruger, men Fri.dk er aldrig en del af en transaktion mellem dig og tredje part.

Få inspiration til din privatøkonomi

Få e-bogen på mail

”De 7 trin til økonomisk frihed”