Passivt vs. Aktivt

af | aug 12, 2018 | Et rigere liv, Sådan bliver du økonomisk fri, Værktøjskasse

Når vi snakker om passiv indkomst kan det ofte komme en misforståelse om, at penge kommer uden at man gør noget for det. Sådan er det for det meste ikke, desværre. Derfor vil jeg prøve at forklare forskellen på en aktiv og en passiv handling eller indkomst.

For at forklare forskellen, bruger jeg en metafor som handler om at løbe med spande med vand. 

En aktiv handling og en aktiv indkomst, det er vigtigt at forstå at dette handler om alle handlinger du har i dit liv, ikke alene, hvordan du tjener dine penge, er en handling hvor du løber med spande for at hente vand. Hurtigt er spanden tom og du er nødt til at løbe afsted med spanden igen. Det betyder at du laver samme handling igen og igen og igen. F.eks at gå på arbejde dag efter dag eller måned efter måned.

En passiv handling derimod, er en handling hvor du lægger din tid og energi på at bygge et system, eller et rør i vores metafor, for, at vandet herefter kan flyde frit og i store mænger, uafhængigt af din tid. Det er altså man bytter stadig sin tid for passiv indkomst, men kun i starten af et projekt, herefter er indkomsten uafhængig af din tid, som du kan bruge på at bygge næste system.

Et eksempel på en aktiv handling kan være at du har en kollega som skal bruge din hjælp med at redigere et billede. Det er let for dig at gøre, men det var ikke længe, så skal du hjælpe til med at gøre det igen. over tid betyder det at du skal bruge en stor del af din tid på at lave den samme handling. Vil du gøre handlingen passiv, og dermed slippe for at gære det i fremtiden, kan du investere din tid i at lære din kollega at kunne redigere billeder selv. Det tager længere tid her og nu, men på sigt slipper du for at bruge mere tid på denne handling.

Hvilke aktive og passive handlinger har du i dit liv? Hvilke aktive handlinger kan du med fordel gøre til passive?

0 kommentarer

FÅ E-BOGEN PÅ MAIL

”DE 7 TRIN TIL ØKONOMISK FRIHED”

.

Tak for din tilmelding. Din E-bog er på vej til dig.