Kom i gang

Kom igang

Du har nogle resultater i dit liv i dag. De resultater er resultater af de vaner du har, de handlinger du foretager og den attitude du har. Så hvis du vil have nye resultater i dit liv, er du nødt til at ændre nogle grundlæggende ting.

For at få nye resultater i dit liv, er du nødt til at være en person der har den slags resultater du ønsker dig. Du er nødt til at have de rigtige vaner og den rigtige attitude.

Egentligt er vejen til økonomisk frihed ganske enkel, du behøver ikke vide meget mere end du kan læse på denne side. Men som du læste længst oppe på siden, så er det at blive økonomisk uafhængig ikke et sprint, men et marathon, hvilket betyder, at du fra nu af skal holde fokus, være disciplineret og have energien og attituden på rette sted de næste mange dage, måneder og år. Er du klar til det?

På denne side fokuserer jeg på penge økonomisk rigdom og økonomisk frihed. Men et rigt liv defineres jo bredere end hvor mange penge du har på kontoen, det har vi alle fattet.

Det er derfor af allerhøjeste betydning at du allerede nu definerer, hvad et rigt liv er for DIG, hvorfor har du taget noget af din dyrebare tid ud for at læse denne side? Jeg tror ikke det handler om at kunne tælle pengene på kontoen, men snarere om, hvordan pengene på kontoen kan bruges til at gøre mere af det du synes om at gøre.

 

Jeg definerer et rigt liv ud fra 3 parametre.

1. Den fysiske rigdom 

Vores helse og helbred, samt alle de fysiske ting vi har i vores liv.

2. Den indre rigdom

Vores perspektiv på livet, den attitude vi møder verden og livet med, og den taknemmelighed vi har.

3. Den økonomiske rigdom

Vores penge-økonomiske rigdom, som giver os muligheder for at gøre mere af det, vi drømmer om.

Vi har vane at tænke at vi skal vi prioritere det ene frem for de andre. Nogen siger ting som, “Jeg synes ikke penge er så vigtige, jeg har valgt at prioritere min familie” eller “Det vigtigste er at jeg er sund og rask” eller “Jeg vil ikke være økonomisk fri, for jeg tror at det er vigtigt at jeg passer mit job, ellers bryder samfundet sammen”, eller “man bliver ikke lykkelig bare for at man har penge”.  Alle sammen “historier”, eller skal vi kalde dem løgne. Noget vi bilder os selv ind for at godtgøre, at vi ikke har de ønskede resultater indenfor et bestemt område.

“Jeg påstår, at kun og KUN når vi løfter alle 3 af disse parametre samtidigt, så oplever vi et autentisk rigere liv.”

På denne side dykker vi nu mere ned i, hvordan man skaber den penge økonomiske rigdom. De andre emner vil du kunne læse mere om i artiklerne på bloggen. Herfra skal du kunne lide penge og forstå at penge ikke er andet end den ressource der kan omsættes til det, der er et drømmeliv for dig.

Da jeg startede min rejse, var drivkraften styret af, at jeg havde prøvet at miste det meste og næsten stå på gaden med mine 2 små børn. Den afmagt og utryghed chokerede mig.  Det var grunden til, at jeg bestemte mig for, aldrig mere skulle jeg være utryg i min økonomi og usikker på hvilket liv jeg kunne give mine børn. Det var altså en klar push drivkraft, nemlig at skubbe mig væk fra noget jeg frygter så enormt meget. I dag er min push drivkraft intakt, men jeg har fået en ligeså stærk pull drivkraft. Altså drivkraften hvor jeg trækkes mod det liv jeg drømmer om, min vision.

Nu forstår du nok forskellen på push og pull drivkraften og du kan være bevidst om, hvad der har fået dig dertil hvor du er i dag og hvad der skal hjælpe dig videre.

Alice i Eventyrland

Du husker sikkert historien om Alice i eventyrland? Jeg er ganske vild med filurkatten, og jeg tænker på scenen, hvor Alice kommer ned af en sti og møder Filurkatten, som ligger i et træ. En del af dialogen i denne scene, lyder sådan her: “Vil du ikke nok fortælle mig, hvilken vej jeg skal gå for at komme herfra … ?” siger Alice.

“Det afhænger jo en hel del af, hvor du vil hen,” sagde katten.

“Det er mig temmelig ligegyldigt …” sagde Alice.

“Så kan det jo også være det samme, hvilken vej du går,” sagde katten.

Det er jo helt fantastisk coaching fra Filurkatten.

For at du kan lægge en plan om at nå økonomisk frihed er første skridt, at du stiller dig selv spørgsmålet, “hvordan skal mit liv skal se ud”? Jeg mener ikke ud fra de muligheder du har i dag, men hvis du giver slip for nogen som helst begrænsninger og stiller sig selv spørgsmålet: ”Hvis jeg havde penge og tid i overskud, hvordan skulle mit liv så ideélt se ud”? Hvordan ville du bo? Hvad ville du bruge din tid på? Hvor ville du rejse hen? Skriv det ned og forestil dig at hvis dit liv allerede så sådan ud, hvordan ville det føles? Hvordan ville du se ud?

Denne del er så utrolig vigtig, da det er motoren der skal få dig fremad.

Målkapital

Når du er bevidst om hvilken livsstil du vil have, kan du beregne din målkapital, og hvor meget den livsstil vil koste dig månedligt og dermed også hvor meget du skal have i passiv indkomst for at blive økonomisk fri eller ligefrem i overflod.

Formlen for at beregne målkapital ser sådan ud:

TOTALE UDGIFTER PER ÅR / FORVENTET AFKAST = MÅLKAPITAL

Lad os sige at din ønskede livsstil koster dig 600.000 kr om året. Så kan vi beregne hvad det kræver i kapital at få 600.000 udbetalt fra investeringer årligt. Vi tager afsæt i et afkast på 8% årligt (Vi regner med en benchmark på 8%, da index vil give 7-8% i gennemsnit over tid).

Du skal altså have 7.500.000 kr. i kapital med 8% årligt afkast, for at kunne leve af din investering alene.

Indholdet af denne hjemmeside skal ikke betragtes som økonomisk rådgivning men inspiration alene.

Friokonomi.dk påtager sig intet ansvar for eventuelle tab, omkostninger eller andre konsekvenser, der måtte opstå gennem handlinger taget ud fra indholdet af webstedet.

På Friokonomi.dk kan du finde annoncelinks til produkter, jeg anbefaler og/eller bruger, men Fri.dk er aldrig en del af en transaktion mellem dig og tredje part.

Få inspiration til din privatøkonomi

Få e-bogen på mail

”De 7 trin til økonomisk frihed”

.

FÅ E-BOGEN PÅ MAIL

”DE 7 TRIN TIL ØKONOMISK FRIHED”

.

Tak for din tilmelding. Din E-bog er på vej til dig.