Dit økonomiske udgangspunkt

Dit økonomiske udgangspunkt

Som udgangspunkt ser din økonomi ud som en af følgende 3 økonomi-typer:

1. Enkel (midlertidlig) økonomi

Typisk sådan som økonomien ser ud for mange unge mennesker og mange lavindkomsttagere. Der er ikke så meget at administrere. En bærende aktiv indkomst og relativt få udgifter. Pengene flyder med andre ord ganske hurtigt ind og ud af regnskabet.

2. Stresset økonomi

Sådan ser økonomien ud for mange familier der har været på arbejdmarkeder i nogle år. Der er kommet børn til, så der behøves et større hjem. Der er også brug for en bil for at kunne komme rundt, evt. et sommer hus, båd etc. Der er primært en aktiv indkomst med to voksne som bidrager med hvert sit lønjob og en række passiver der gør, at der hele tiden skal tilføres nye penge for at korthuset ikke vælter.

3. Generativ økonomi

Man har en generativ økonomi når man ud over den aktive indkomst også har passive indkomster som investeres i aktiver der generer yderligere passive indkomster. På et tidspunkt kan de passive indkomster dække samtlige udgifter og man er ikke længere afhængig af den aktive indkomst.

70% af den danske befolkning har det vi kalder en stresset økonomi. Det er det, vi i populær tale kalder et liv i hamsterhjulet. Jeg påstår at ganske få har valgt denne økonomi, men er havnet der helt automatisk. Eller sådan kan det føles. Men Vi har jo alle haft mange valg inden vi havner i hamsterhjulet. Men vi har ikke aktivt truffet valg for at undgå den stressede økonomi. Første skridt for at komme ud af hamsterhjulet, er at forstå hvordan penge flyder i ens liv. Jeg håber du kan bruge denne forklaring.

Indholdet af denne hjemmeside skal ikke betragtes som økonomisk rådgivning men inspiration alene.

Friokonomi.dk påtager sig intet ansvar for eventuelle tab, omkostninger eller andre konsekvenser, der måtte opstå gennem handlinger taget ud fra indholdet af webstedet.

På Friokonomi.dk kan du finde annoncelinks til produkter, jeg anbefaler og/eller bruger, men Fri.dk er aldrig en del af en transaktion mellem dig og tredje part.

Få inspiration til din privatøkonomi

Få e-bogen på mail

”De 7 trin til økonomisk frihed”

.

FÅ E-BOGEN PÅ MAIL

”DE 7 TRIN TIL ØKONOMISK FRIHED”

.

Tak for din tilmelding. Din E-bog er på vej til dig.