Byg struktur

Byg struktur

Jeg har en rigtig god nyhed til dig der lige er gået igang med at ændre din økonomiske fremtid. Lige præcis når det handler om privat økonomi, så har vi et område hvor det IKKE er den, der er stærkest eller klogest, det lykkes for. Det er derimod den der sætter strukturen op og følger den systematisk og disciplineret fremover. Dog vil jeg klart anbefale, at du ALTID videreudvikler din financielle intelligens. Det giver dig større muligheder for at ændre strategi på rejsen.

Jeg kan anbefale, at du læser bogen “Rich dad, poor dad”af Robert Kyosaki, det er en klassiker og den har betydet rigtigt meget for rigtigt mange mennesker, med god grund. Den beskriver disse skridt meget godt.

I  bogen skriver Robert blandt andet:

“Et arbejde er en kortsigtet løsning på det langsigtede problem, at betale regninger i slutningen af måneden”

– Robert Kyosaki

Man er som sagt nødt til at tænke anderledes for at få de resultater som for eksempel Kyosaki taler om, og det starter med den måde vi økonomiserer med de penge der flyder i vores økonomi.

De fleste mennesker gør sådan her:

  1. Lønnen betales ind på kontoen den sidste dag i måneden
  2. Regninger betales (man betaler andre)
  3. Man forbruger
  4. Man sparer resten op

Men den rette måde at gøre det på, er egentligt at følge de gamle regler fra Babylon (Det kan du læse meget mere om i bogen ” The richest man in Babylon”). Det handler i virkeligheden om at betale sig selv først, så du fremover gør sådan i stedet:

  1. Lønnen betales ind på kontoen den sidste dag i måneden
  2. Man betaler sig selv først (helst min. 10%)
  3. Regninger betales (man betaler andre)
  4. Man forbruger
  5. Man sparer resten op hvis der er overskud

Du bygger din generative økonomi ved at følge nedenstående struktur:

Det er så enkelt, men betyder så meget. Du skal starte med at overføre (sæt det op så det sker automatisk) minimum 10% til en anden konto, du kan kalde den “Min fremtid”. Så kan du med god samvittighed gå ud og nyde livet bagefter. Det er klart at jo større procentdel du sparer op, jo hurtigere kan du bygge rigdom via dine investeringer, men 10% er et godt minimum at starte med.

Det kan godt mærkes de første måneder at der er forsvundet 10% af lønnen. Men her af det vigtigt, at du har en tydelig vision for, hvorfor at du sparer op. Efter kort tid mærker du det ikke. Prøv at lade som om din skat er gået 10% op, det er bare at betale. Du kan jo ikke argumentere imod skat. 🙂

Er du i en situation i livet hvor du ikke har 10% at gøre godt med, så start med en mindre procentdel og glæd dig i stedet til afsnittet længere på siden, om at tjene penge, for du behøver ikke ha en masse kapital for at blive økonomisk fri, du har jo også andre ressourcer du kan bruge.

Du har måske læst om FIRE bevægelsen, og om hvordan mennesker lever af absolut ingenting og sparer 50-70% af deres indkomst op. Det er rigtigt fint, det gør jo at man hurtigere kommer i mål. Dog må jeg sige (og dette er bare min holdning), at jeg vil nyde mit liv med min mand og 3 børn allerede i dag! Derfor er det ikke en vej jeg ser for mig, med det cashflow (penge ind på kontoen) vi har lige nu. Det ville være et alt for stort indgreb i de ting vi nyder i dag, såsom rejser og aktiviteter med og for børnene.

Som familie er vi, hjemme hos os, selv på en rejse, for at nå et delmål som hedder økonomisk frihed på 9 år, der er gået 5 år og der er ca. 4 år tilbage. Vi er over halvejs, (det kunne du læse om i årsrapporten for 2018). Det er længe at skulle leve på en sten mens børnene stadig bor hjemme og vil være sammen med os. Derfor har vi vurderet at det ville være for voldsomt. Det er vi ganske enkelt ikke interesseret i. Jeg mener derfor at man i FIRE bevægelsen er styret af et begrænsende tankesæt. Med det mener jeg at man fokuserer på den indkomst man har er knap, og at man skal spare mest muligt. Man går altså ud fra, at der er en begrænset adgang til penge. Jeg mener dog, at det er klogere, at fokusere på at tjene flere penge i stedet for at prøve at spare sig rig. I vores familie skaber vi passive indkomster der sikrer os flere penge som vi kan spare op af. Dermed bliver nettobeløbet i kroner hele tiden større. I dag (december 2018) har vi en opsparingsprocent på 20%, men vores nettobeløb er jo noget højere på en højere indkomst end på den lavere indkomst vi havde, da vi kun havde en aktiv indkomst.

 

Den gennemsnitlige dollar millionær har 7 indkomstkilder.

Indholdet af denne hjemmeside skal ikke betragtes som økonomisk rådgivning men inspiration alene.

Friokonomi.dk påtager sig intet ansvar for eventuelle tab, omkostninger eller andre konsekvenser, der måtte opstå gennem handlinger taget ud fra indholdet af webstedet.

På Friokonomi.dk kan du finde annoncelinks til produkter, jeg anbefaler og/eller bruger, men Fri.dk er aldrig en del af en transaktion mellem dig og tredje part.

Få inspiration til din privatøkonomi

Få e-bogen på mail

”De 7 trin til økonomisk frihed”

.

FÅ E-BOGEN PÅ MAIL

”DE 7 TRIN TIL ØKONOMISK FRIHED”

.

Tak for din tilmelding. Din E-bog er på vej til dig.