Tjen penge på at gøre godt og bidrag til en bedre verden

Gør en forskel

Better Globe bekæmper fattigdom og korruption gennem donationspakker, hvor du sparer op i egne træer og skænker penge til vandforbedringer, skoler og mikrolån til fattige bønder.
Læs mere her.

Om træerne i Afrika

Better Globe arbejder holdbart både med trætyper og økonomi. Man har derfor nøje udvalgt lokale træsorter med højt afkast. I dag er Better Globe verdens største producent af Mukau. 
Læs mere om træerne her.

Sådan sparer du op

Da Better Globe er en overskuds- givende, kommercielt drevet virk- somhed, får du som kunde en del af overskuddet udbetalt som årligt afkast. Det er win win win for alle parter.
Læs om opsparing her.

Fakta om Better Globe

Modsat ren velgørenhed, så skaber Better Globe arbejdspladser og samfund for de lokale i fattige tørre egne i Afrika. Denne hjælp til selvhjælp model er holdbar over tid.
Kom med bag om Better Globe.

KØB TRÆER HER

DISCLAIMER: Udover at være kunde i Better Globe, har jeg også en affiliate aftale. Og hvad betyder det så?
Det gør, at denne artikel må anses som en annonce, da jeg får en lille provision, hvis du også vælger at blive kunde. Det koster hverken mere eller mindre for dig som kunde. Det kan du læse mere om nederst på siden.

Introduktion til Better Globe

Better Globe er et kommercielt skovbrug, som siden 2006 har anlagt træplantager i tæt samarbejdet med lokale bønder, i semi-ørken områder i Kenya og Uganda. Træsorterne der plantes er naturlige for området og indgår derfor naturligt som en del af økosystemet.

Better Globe har en stor vision, hvilket er, at udrydde fattigdom og korruption gennem et helheds tankesæt, som forbedrer vilkårene for de fattigste familier i Østafrika. Ved at plante træer bidrager Better Globe desuden med at binde kuldioxid, bremse jord-erosion og ikke mindst stoppe ørkenspredningen syd for Sahara.

Gennem forretningsmodellen sparer vi op i træer på en etisk holdbar, bæredygtig og let tilgængelig måde, med et afkast på 13,4%.

Video intro til Better Globe

Ingen kan gøre alt – og alle kan gøre noget

Markedsdrevet velgørenhed eller impact investing

Som hos mange andre, ligger det mig nært at ville hjælpe andre mennesker, dyr og gøre en forskel for miljøet.
Dog er jeg ikke kommet dertil, hvor jeg er klar til at opgive bil og flyrejser; det er simpelthen for stort indgreb i min frihed.

Jeg spiser økologisk og vegetarisk og træffer så bæredygtige beslutninger som muligt i min og min families hverdag. I mange år har jeg valgt at støtte en lang række velgørenhedsorganisationer. De gør et fantastisk stykke arbejde, specielt når det drejer sig om katastrofesituationer. Samtidigt kommer der flere og flere beviser frem på, at i det langsigtede arbejde med at udrydde fattigdom og korruption, så er velgørenhed ikke svaret.

Brug evt. 18 minutter på at høre hvad aktivist og fundraiser Dan Pallotta siger om dette emne: TED The way we think about charity is dead wrong

Men hvorfor er træer hos Better Globe så interessante?

BG planter træer i hårdt udsatte områder i Afrika, hvor fattige landmænd kæmper for at overleve, og ørkenen overtager mere og mere. BG arbejder langsigtet og holdbart og tror ikke på at der findes hurtige løsninger til at lave store forandringer.

De store forandringer kommer, men først og fremmest, skal der være skabt en stabil grund. Når man arbejder med skovbrug, kommer det langsigtede perspektiv af sig selv. Et andet kodeord indenfor BGs drift, er bæredygtighed.

For at lave en langsigtet forandring der holder over tid, skal den være bæredygtig for alle involverede parter. BGs model sikrer bæredygtighed på flere planer:

  • Medarbejdere på plantagerne, der får en løn til at løfte sig ud af fattigdom.
  • Børnene, der har mulighed for at gå i skole.
  • Dem, der modtager mikrolån fra bankerne som BG finansierer.
  • De lokalsamfund, hvor medarbejdere bor, hvor infrastrukturen udbygges, hvilket giver mulighed for vækst.
  • Kunder her i Danmark, som får en del af det overskud, som træerne og virksomheden giver.
  • De lande, hvor BG bidrager med skat og der sker en økonomisk værditilvækst
  • Ambassadører, der her i Danmark, arbejder for at sprede BGs budskab.
  • Miljøet og planeten, fordi træplantning reducerer CO2 og ørkendannelse.

KØB TRÆER HER

Better Globes vision

Better Globes vision om at udrydde fattigdom og korruption, sker ikke natten over, men det BG har opnået siden 2006, overstiger deres egne og mine forventninger. Alt tyder på, at BG arbejder på en meningsfuld måde der gør en forskel på den lange bane.

Hvis du vil læse mere om at investere i Better Globe, kan du læse med her.

Disclaimer om mit samarbejde med Better Globe

– For at være fuldstændig gennemsigtig

Jeg købte mine første Better Globe-træer er i oktober 2014, jeg har købt træer for næsten 400.000 kr., ejer over 3000 træer (april 2020) og jeg har været i Kenya i 2017 for at besøge Better Globe og en række af de mennesker, der er blevet hjulpet af virksomheden. Mit mål med denne side er, så objektivt som muligt, at fortælle om hvad jeg gør, har oplevet og hvad jeg synes (men selvfølgelig er jeg farvet af, at denne virksomhed ligger mig særligt på hjerte). Derigennem vil jeg give dig muligheden for selv at bestemme, om det er en opsparing, der passer til dig.

Ved siden af at være kunde, har jeg en såkaldt ambassadør-aftale (affiliate) med virksomheden, hvilket betyder, at hvis du bliver kunde og også vil spare op i træer eller donationspakker, så får jeg en lille provision. 

Det er ikke noget, der koster dig noget som kunde, og du kan ikke få det “billigere” på nogen anden måde. Hvis du ikke vil støtte mig og bloggen, kan du google virksomheden i stedet for at bruge mine links. Hvis en anden har anbefalet dig Better Globe, og du har “googlet” dig her til siden, så brug venligst deres reference link, så rette person får sin provision.

Jeg er ikke delejer i Better Globe, jeg sidder ikke i bestyrelsen, og jeg er ikke ansat. Jeg hjælper dog Better Globe med deres kundeservice og kundemøder, da de ikke har nogle dansktalende medarbejdere. Desuden vil jeg aldrig anbefale noget, jeg ikke selv investerer i og er super tilfreds med, og dermed risikere alt mit arbejde med bloggen og mit varemærke, for blot at tjene et par kroner.

Jeg mener, ​​at projekter, der forsøger at gøre noget godt for andre og miljøet og som har en god historie, fortjener noget fokus. Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at spørge mig.

Mit affiliate (reklame) link er. www.betterglobe.dk/31636

OBS: Jeg bliver ikke betalt for at lave denne side om Better Globe.

Indholdet af denne hjemmeside skal ikke betragtes som økonomisk rådgivning men inspiration alene.

Friokonomi.dk påtager sig intet ansvar for eventuelle tab, omkostninger eller andre konsekvenser, der måtte opstå gennem handlinger taget ud fra indholdet af webstedet.

På Friokonomi.dk kan du finde annoncelinks til produkter, jeg anbefaler og/eller bruger, men Fri.dk er aldrig en del af en transaktion mellem dig og tredje part.

Få inspiration til din privatøkonomi

Få e-bogen på mail

”De 7 trin til økonomisk frihed”

.

FÅ E-BOGEN PÅ MAIL

”DE 7 TRIN TIL ØKONOMISK FRIHED”

.

Tak for din tilmelding. Din E-bog er på vej til dig.